Bitte benutzen Sie diese Kennung, um auf die Ressource zu verweisen:
http://dspace.msu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/11734
Titel: | Трансформація готельно-ресторанного обслуговування в умовах цифровізації |
Autoren: | Стегней Маріанна Іванівна Нодь Оршоя Ласлівна Бергхауер Олександр Олександрович Кампов Надія Семенівна |
Stichwörter: | цифровізація цифрові інструменти готельно-ресторанний бізнес автоматизовані системи управління цифрова трансформація готельно-ресторанних послуг цифровий маркетинг |
Erscheinungsdatum: | 2024 |
Zusammenfassung: | Стаття присвячена дослідженню особливостей та основних напрямів трансформації готельно-ресторанних послуг в умовах цифровізації. Доведено, що передумовами для впровадження цифрових технологій у готельно-ресторанному бізнесі є зростаюча конкуренція, потреба в підвищенні ефективності операцій та покращенні якості обслуговування клієнтів. Сюди також входять зміни в споживчих очікуваннях, де клієнти все більше цінують зручність онлайн-замовлень, швидкість обробки транзакцій та персоналізований підхід. Встановлено, що під впливом процесів цифровізації в усіх сферах життя сучасні ресторани активно впроваджують цифрові технології, використання яких дозволяє автоматизувати та оптимізувати більшість операційних процесів. Попри зростання цифрової активності, вітчизняні ресторани на сьогодні все ще не досягли таких темпів цифровізації, як інші галузі або аналогічні підприємства в окремих країнах глобального оточення. Це підтверджується недостатньо високою питомою вагою електронних продаж (близько 12% ) та низьким рівнем упровадження технологій BIG DATA (8,9%) у сфері управління та аналітики ресторанних господарств. Проведені дослідження показали, що найшвидшими темпами в готельно-ресторанному обслуговуванні впроваджуються такі інструменти цифровізації: цифровий маркетинг, розвиток цифрових платформ з доставки їжі (FoodTech), автоматизовані системи управління та інтерактивні технології. Цифрова трансформація через впровадження сучасних технологій у бізнес-процеси закладів громадського харчування дозволяє оперативно адаптуватися до змінюваних умов ринку, що своєю чергою підвищує конкурентоспроможність ресторанного бізнесу. Аргументовано, що ефективність процесів цифровізації ресторанних послуг залежить від вибору найбільш оптимального співвідношення між програмними засобами і цифровими інструментами та автентичними особливостями кожного ресторану, цільового кола клієнтів, їх смаків і уподобань та іміджевою стратегією позиціювання на ринку громадського харчування. |
Beschreibung: | Стегней М. Трансформація готельно-ресторанного обслуговування в умовах цифровізації / Стегней Маріанна Іванівна, Нодь Оршоя Ласлівна, Бергхауер Олександр Олександрович, Кампов Надія Семенівна // Український журнал прикладної економіки та техніки : науковий журнал / гол. ред. Язлюк Б. - Тернопіль : ТНЕК, 2024. - Т.9, №3. - С. 26-29. |
URI: | http://dspace.msu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/11734 |
Enthalten in den Sammlungen: | Статті |
Dateien zu dieser Ressource:
Datei | Beschreibung | Größe | Format | |
---|---|---|---|---|
Transformation _of_ hotel _and_ restaurant.pdf | Трансформація готельно-ресторанного обслуговування в умовах цифровізації | 372.26 kB | Adobe PDF | Öffnen/Anzeigen |
Alle Ressourcen in diesem Repository sind urheberrechtlich geschützt, soweit nicht anderweitig angezeigt.