Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.msu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/2974
Назва: | Сучасні напрями організації дозвілля у закладах ресторанного господарства |
Автори: | Гоблик-Маркович, Надія Михайлівна Ковач, І. |
Ключові слова: | активний відпочинок пасивний відпочинок дозвілля у ЗРГ організація процесу розваг |
Дата публікації: | 2015 |
Короткий огляд (реферат): | Відпочинок, дозвілля, розваги, як і праця, є невід'ємними складовими життєдіяльності людини. Розважаючись, людина чи група людей задовольняють свої духовні потреби, оцінюють свої можливості. З метою підвищення конкурентоздатності і прибутку, підприємства ресторанного господарства намагаються запроваджувати нові прогресивні форми обслуговування та організовувати відпочинок, дозвілля і розваги. Організація дозвілля є одним з основних напрямків діяльності закладу ресторанного господарства. Організація дозвілля являє собою особливий вид діяльності ресторанних закладів, яка забезпечує клієнтам смачну їжу, добрий відпочинок, розваги тощо. Дослідження даної теми дозволить знайти шляхи підвищення рівня якості обслуговування клієнтів в закладах ресторанного господарства. Метою дослідження є визначення змісту та сучасних напрямів організації дозвілля в закладах ресторанного господарства. У статті визначено зміст та напрямки організації дозвілля у закладі ресторанного господарства. Досліджено основні види та форми дозвілля у закладі ресторанного господарства. Запропоновано систему, що визначає основні складові організації дозвілля у закладі ресторанного господарства. Визначено необхідність надання широкого спектру послуг поряд із високою їх якістю, що може забезпечити високу ефективність діяльності підприємства. Структура вільного часу і характер його використання мають свої особливості та залежать від рівня доходів, сфери діяльності, національного менталітету, релігійних приписів тощо. Будь-які потреби в сфері дозвілля мають певну послідовність прояву. Задоволення однієї потреби породжує нову. Завдяки цьому можна змінювати вид діяльності і збагачувати дозвілля. Якість обслуговування та якість надання послуг – є невід’ємними складовими ефективності роботи закладу ресторанного господарства, завдяки яким можливо втримати споживача. Але на все потрібно мати вільний час, кошти, щоб відвідувати заклади даного типу. Підвищення якості обслуговування у закладах ресторанного господарства можливе саме завдяки якісній організації дозвілля та розваг, що є необхідним заходом підвищення ефективності роботи підприємства. |
Опис: | Гоблик-Маркович, Н. Сучасні напрями організації дозвілля у закладах ресторанного господарства / Н. Гоблик-Маркович, І. Ковач // Науковий вісник Мукачівського державного університету. - Мукачево : Карпатська вежа, 2015. - №19 (14). - С.174-180 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.msu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/2974 |
Розташовується у зібраннях: | Статті |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
n19-175-182.pdf | Сучасні напрями організації дозвілля у закладах ресторанного господарства | 359.54 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.