Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.msu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/2977
Title: | Якість надання послуг як стратегічний фактор впливу на успіх ресторанного підприємства |
Authors: | Перегуд, В. Чорій, Мирослава Василівна |
Keywords: | ресторанне підприємство процес обслуговування якість послуг конкурентоспроможність управління якістю |
Issue Date: | 2015 |
Abstract: | Ресторанний бізнес є однією із найбільш значущих складових індустрії гостинності. Сьогодні галузь ресторанного господарства набуває швидких темпів розвитку. Щоб встояти на ринку та втримати існуючі позиції підприємствам ресторанного господарства, потрібно шукати нові шляхи поліпшення фінансово-економічного стану. Постійно виникає необхідність знаходити нові варіанти вдосконалення процесу обслуговування споживачів ресторанних підприємств та підвищення прибутку. Водночас, ресторанний бізнес, з одного боку, є одним із засобів високоліквідного використання капіталу, а з іншого - середовищем із високим ступенем конкурентності. У всьому цивілізованому світі він є одним із найбільш розповсюджених видів малого бізнесу, тому заклади та підприємства ведуть між собою постійну боротьбу за сегментацію ринку, за пошук нових та за утримання постійних споживачів їхньої продукції та послуг. Проблема якості обслуговування на сьогоднішній день є актуальною для всіх вітчизняних підприємств, фірм і організацій, в тому числі й для ресторанного бізнесу. Якість обслуговування - невід'ємна складова ефективності роботи закладу ресторанного господарства, завдяки якій можливо втримати споживача і мати високий рівень конкурентоспроможності. «Обслуговування на вищому рівні» стало дуже актуальним і важливим елементом ефективного функціонування закладів ресторанного господарства. Заклади ресторанного господарства, що лідирують по світовим міркам, приділяють особливу увагу якості обслуговування. Висока якість надання послуг є однією з головних умов успішного і ефективного розвитку ресторану. На сьогодні існує багато методів виявлення неякісних послуг і недоліків у роботі обслуговуючого персоналу. І виходячи з цього, менеджмент закладів ресторанного господарства розробляє методи боротьби з виявленими недоліками. Якість обслуговування визначається в основному обсягом, видами і характером послуг, наданих відвідувачам. Вагомим чинником цієї проблеми є висококваліфікований кадровий потенціал, до якого належать фахівці ресторанного господарства. Ці показники дозволяють охарактеризувати відношення споживачів до результатів діяльності закладів харчування. |
Description: | Чорій, М. Якість надання послуг як стратегічний фактор впливу на успіх ресторанного підприємства / М. Чорій, В. Перегуд // Науковий вісник Мукачівського державного університету. - Мукачево : Карпатська вежа, 2015. - №19 (14). - С.196-203 |
URI: | http://dspace.msu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/2977 |
Appears in Collections: | Статті |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
n19-197-205.pdf | Якість надання послуг як стратегічний фактор впливу на успіх ресторанного підприємства | 455.08 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.