Ezzel az azonosítóval hivatkozhat erre a dokumentumra forrásmegjelölésben vagy hiperhivatkozás esetén: http://dspace.msu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/3282
Title: Технологія синтезу і властивості екзотермічно виплавлюваного алюмінію
Authors: Жигуц, Ю.Ю.
Лазар, Василь Федорович
Хом'як, Богдан Ярославович
Keywords: металотермія
механічні властивості
мікроплавлення
Issue Date: 2019
Abstract: При досліджені можливостей синтезу матеріалів металотермічними реакціями були проведені мікроплавлення у основі яких лежить процес взаємодії алюмінію з порошковою калієвою або натрієвою селітрою. Сильну екзотермічність реакції було направлено на розігрів надлишкового алюмінію, що вводиться у склад шихти і дозволяв отримувати його у рідкому стані. Цей рідкий метал легко відділяється від шлаку і може використовуватись не тільки для виливків, але і для зварювання алюмінієвих струмопровідних дротів при застосуванні спеціального пристрою. Розроблено оптимальні склади екзотермічних реакцій; встановлено величини виходу алюмінієво зливка з шихти (у залежності від кількості порошкового Al); виявлено зміни у мікроструктурі Al за рахунок модифікування Na (або К) з екзотермічної шихти; досліджено механічні властивості Al отриманого металотермічним шляхом; запропоновано частку алюмінію заміняти алюмінієвою стружкою.
Description: Жигуц, Ю.Ю. Технологія синтезу і властивості екзотермічно виплавлюваного алюмінію / Ю.Ю. Жигуц, В.Ф. Лазар, Ю.Я. Хом’як // Міжнародний науковий журнал "Освіта і наука" / ред. кол.: Т.Д. Щербан (гол. ред.);заст. гол. ред.: Jerzy Piwowarski; В.В. Гоблик. - Мукачево-Ченстохова : РВВ МДУ; Академія ім. Я. Длугоша, 2019. - №Випуск 1(26). - С. 15-19
URI: http://dspace.msu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/3282
Ebben a gyűjteményben:Статті

Fájlok a dokumentumban:
Fájl Leírás MéretFormátum 
Zhiguts_Lazar_Hom`jak_The technology.pdf.pdfТехнологія синтезу і властивості екзотермічно виплавлюваного алюмінію1.17 MBAdobe PDFMegtekintés/Megnyitás


Minden dokumentum, ami a DSpace rendszerben szerepel, szerzői jogokkal védett. Minden jog fenntartva!