Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.msu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/750
Назва: Інноваційний фактор у підвищенні конкурентоспроможності економіки України
Автори: Папп, Василь Васильович
Бошота, Неля Василівна
Ключові слова: глобалізація
інтеграція
конкурентоспроможність економіки
технологічні уклади
Дата публікації: 2013
Видавництво: Харків
Короткий огляд (реферат): Встановлено, що конкурентоспроможність є синтезом багатьох економічних категорій. Застосовано загальний підхід щодо дослідження конкурентоспроможності різних об’єктів з єдиних системних і методичних позицій та уявлень про її сутність. Наведено основні чинники, що впливають на рівень конкурентоспроможності. Розглянуто теоретичні та практичні питання формування умов усталеної конкурентоспроможності національної економіки. Визначено основні перешкоди формуванню конкурентоспроможності економіки України. Розглянуто нагальну потребу формування рейтингу Глобальної конкурентоспроможності. Окреслено найважливіші критерії доцільності виходу на ринок, визначено умови досягнення країнами більш високого рівня конкурентоспроможності. Акцентується увага на проведенні більш активної державної інноваційної політики в досягненні та утриманні міцних ринкових позицій вітчизняної економіки та запропоновано можливі стратегічні орієнтири подальшої державної економічної політики України щодо підвищення рівня конкурентоспроможності на найближчі роки.
Опис: Папп В.В. Інноваційний фактор у підвищенні конкурентоспроможності економіки України / Папп В.В., Бошота Н.В. // БІЗНЕСІНФОРМ. - Харків, 2013. - № 11 - С. 52-56
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.msu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/750
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
binf_2013_11_9.pdfІнноваційний фактор у підвищенні конкурентоспроможності економіки України313.91 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.