Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.msu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8108
Title: | Сервіс як запорука ефективної діяльності підприємств ресторанного господарства |
Authors: | Стегней, Маріанна Іванівна Гоблик-Маркович, Надія Михайлівна |
Keywords: | ресторанне господарство послуга маркетинг сервіс сервісне обслуговування |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Київ |
Abstract: | Статтю присвячено актуальному питанню підвищення ефективності діяльності підприємств ресторанного господарства за рахунок сервісу та покращення сервісного обслуговування. Насамперед визначено сутність поняття гостинність, послуга та сервіс. Розкрито особливості послуг у сфері ресторанного господарства та їх відмінні характеристики. Виявлено, що сервісна складова продукту діяльності закладів ресторанного господарства має такі особливості як: високий рівень невизначеності результату під час купівлі; виробництво, надання та споживання послуги відбувається одночасно; послугу неможливо зберігати; нематеріальна її складова невіддільна від споживача. У статті досліджено специфіку сервісу у сфері ресторанного бізнесу, де особливу увагу приділено обґрунтуванню його місця в системі сучасних інструментів ринкового управління та маркетингу ресторанного господарства. Визначено, що одним з найновіших інструментів маркетингу, що застосовують на підприємствах ресторанного господарства є процес (process). У ресторанному бізнесі процес охоплює стиль менеджменту, розподіл обов’язків, сервіс, технології приготування їжі, оформлення страв тощо. Далі сформовано та розкрито зміст складових сервісу. Доведено, що для покращення рівня сервісного обслуговування необхідно головну увагу приділити роботі з персоналом за наступними напрямами: рівень професійно-комунікативної компетентності, особистісний ріст та мотивація, внутрішньо-колективний клімат. Обґрунтовано вплив цих складових сервісу на діяльність підприємств ресторанного господарства. Також було визначено практичні аспекти застосування окремих інноваційних напрямів діяльності закладів ресторанного господарства. Зокрема, доведено доцільність впровадження таких продуктів як правило «SEC ryle», «Open Table» та інноваційних тенденцій «відкритої» кухні, «видимості» та близькості ресторану до клієнта, «прихованого гостя» тощо. |
Description: | Стегней М. І. Сервіс як запорука ефективної діяльності підприємств ресторанного господарства / М. І. Стегней, Н. М. Гоблик-Маркович // Інтернаука. Серія: Економічні науки : міжнародний науковий журнал. - Київ, 2020. - №11 (43). Том 1. - С. 102-108 |
URI: | http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/8108 |
Appears in Collections: | Статті |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Service_ as _a_ guarantee _of_ efficient _activities_ of_ restaurant _enterprises.pdf | Сервіс як запорука ефективної діяльності підприємств ресторанного господарства | 1.84 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.